Με εντολή Ζενέτου άραγε οι βανδαλισμοί στο Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”;

Για προσπάθεια αποξήλωσης σημαντικού μηχανολογικού εξοπλισμού ενημερώνει με Δελτίο Τύπου ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”. Συνεργείο του Δήμου Ιλίου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτικής παράταξη “Αλληλέγγυα Πόλη” στο Ίλιον, προσπάθησαν να αφαιρέσουν παράνομα αντλία νερού γεώτρησης που παροχέτευε νερό στις λίμνες του Πάρκου. Η Διοίκηση του Φορέα παρενέβη άμεσα ειδοποιώντας τις αστυνομικές αρχές οι οποίες προχώρησαν σε αυτόφορες συλλήψεις. Ακολούθησε μήνυση για την ενέργεια από το Διευθύνων Σύμβουλο του Φορέα, ως όφειλε, περιφρουρόντας και υπερασπίζοντας έτσι  τη δημόσια περιουσία και έκταση του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” που εξυπηρετεί τόσο τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας όσο και όλου του Λεκανοπεδίου.

Παραθέτονται ολόκληρες οι ανακοινώσεις:

piler

“Ίλιον, 10/042017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 10 Απριλίου 2017, διαπιστώθηκε προσπάθεια αποξήλωσης σημαντικού μηχανολογικού εξοπλισμού από το Πάρκο Α. Τρίτσης. Η διοίκηση, ως όφειλε, παρενέβη άμεσα, ειδοποιώντας τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές, οι οποίες έπραξαν τα δέοντα, προχωρώντας σε αυτόφωρες συλλήψεις.

Ενημερώνουμε ότι :
1) Ως Φορέας Διαχείρισης, ενός Πάρκου τα οποίο ανήκει στο δημόσιο και εξυπηρετεί όλο το Λεκανοπέδιο και πρωτίστως τους πολίτες της δυτικής Αθήνας, θα περιφρουρήσουμε ενεργά, με κάθε νόμιμο μέσο, την περιουσία και την έκτασή του.
2) Σε περίπτωση που αθώοι εργαζόμενοι έχουν εμπλακεί, με εντολές άλλων σε αυτό το περιστατικό, είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα διαπιστώσει η δικαιοσύνη και θα αποδώσει ευθύνες.
3) Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, πως η περίοδος της λεηλασίας, των καταπατήσεων, των αυθαιρεσιών έχει τελειώσει. Η διοίκηση του Πάρκου, σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, μέσω θεσμικών οργάνων και μόνο, προχωράει στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας στη διαχείριση, προστασία και ανάδειξη του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ”

forthgo

“Την Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, συνεργείο εργαζομένων του Δήμου Ιλίου, μετά από εντολή του Δημάρχου Ιλίου κ. Ζενέτου, βρέθηκε στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» προκειμένου να αφαιρέσει παράνομα αντλία νερού που βρίσκεται εγκατεστημένη σε γεώτρηση.

Όταν ο Γενικός Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης, διαπίστωσε αυτήν την παράνομη ενέργεια κι αφού γνωστοποίησε στο συνεργείο ότι λειτουργούσαν αυθαίρετα, τους κάλεσε να σταματήσουν τις εργασίες και επικοινώνησε με την αστυνομία, ως όφειλε εκ του θεσμικού του ρόλου, προκειμένου να διαφυλάξει την περιουσία του Πάρκου.

Μέχρι την στιγμή που σταμάτησαν οι εργασίες, το συνεργείο είχε ήδη προχωρήσει στην καταστροφή ενός μεταλλικού κουβούκλιου όπου φυλασσόταν ο εξοπλισμός, στην αφαίρεση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (πίλερ) και στην αφαίρεση μέρους των σωληνώσεων της εγκατάστασης. Παράλληλα, έκοψαν σωλήνα που παροχέτευε το νερό της γεώτρησης στις λίμνες του πάρκου.

Ακολουθώντας την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, η αστυνομία οδήγησε στο Α.Τ. Ιλίου τους παριστάμενους εργαζόμενους του Δήμου και δύο Αντιδημάρχους για να καταθέσουν για το περιστατικό. Εκπροσωπώντας τον Φορέα Διαχείρισης, ο Γενικός Διευθυντής του Πάρκου υπέβαλε μήνυση για αυτήν την ενέργεια υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα του Φορέα.

Είναι ξεκάθαρο πως η εμμονή του να βάζει εμπόδια στην πορεία διάσωσης και ανάδειξης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και στο νέο Φορέα που έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό εγχείρημα τον οδηγεί σε πολύ μεγάλα ατοπήματα. Ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Ζενέτος, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ανεύθυνη στάση, δε δίστασε να δώσει εντολή στους εργαζόμενους του Δήμου να λειτουργήσουν παράνομα, μπλέκοντάς τους σε μια επικίνδυνη κατάσταση καθώς τέθηκαν αντί του ίδιου, ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της δικαιοσύνης.

Ο κατήφορος όμως, δεν έχει τέλος. Ο Δήμαρχος Ιλίου, που εμφανίστηκε στο Α.Τ. αργότερα, δε δίστασε να χρησιμοποιήσει γλώσσα πεζοδρομίου και να επιτεθεί με ύβρεις στον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιλίου, Κώστα Κάβουρα, όταν αυτός βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, στο Α.Τ. Ιλίου, χαρακτηρίζοντας τον «κρετίνο» και «γελοίο».

Είναι φανερό πως ο κ. Ζενέτος βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Ο ίδιος πρέπει να καταλάβει πως οι «τσιφλικάδες», που έκαναν ότι ήθελαν χωρίς να λογοδοτούν, τελειώσαν προ πολλού στην πόλη μας. Από πλευράς μας, οφείλουμε να κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, πως τέτοιες συμπεριφορές που στρέφονται ενάντια στο Δήμο, πολίτες και εργαζόμενους, δεν χωράνε στην πόλη μας.

Καλούμε το Δήμαρχο Ιλίου να αναλάβει άμεσα οποιαδήποτε διοικητική αλλά και πολιτική ευθύνη για τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες, προστατεύοντας τους εργαζόμενους του Δήμου και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στο πάρκο.

Δημοτική Παράταξη “Αλληλέγυα Πόλη””

 

antlia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *