Δελτίου Τύπου σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου για το “Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντ. Τρίτσης”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης» δεν έχει ανάγκη από «σωτήρες» που ευθύνονται για το ρήμαγμά του.

Λύπη και θυμό προκάλεσε η κίνηση του Δημάρχου Ιλίου κ.Ζενέτου και η κατα πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το αίτημα παραχώρησης και διαχείρισης του Πάρκου αποκλειστικά από το Δήμο Ιλίου. Η διοίκηση ενός Δήμου ο οποίος φέρει μερίδιο της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση του Πάρκου. Μέλος των Διοικήσεων του Πάρκου στο παρελθόν, με επεκτατικές τάσεις εντός του μέχρι και σήμερα, με καταπατήσεις, κατατμήσεις και με όλα τα έσοδα από τα τέλη καθαρισμού που αφορούν το Πάρκο και την ευρύτερη περιοχή να πηγαίνουν στον ίδιο. Το Πάρκο δεν είναι φιλέτο σε δείπνο εντυπώσεων και συμφερόντων.

Το «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο των Βαλκανίων και ένα πραγματικά περιβαλλοντικό θησαυρό, που δίκαια επιλέχθηκε να παίξει το ρόλο της «περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης».

Το πάρκο μπορεί και πρέπει να σωθεί άμεσα!

  • Με μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κάτω από ένα νέο φορέα υπό την εποπτεία του ΥΠΑΠΕΝ, και με συμμετοχή υπουργείων, της αυτοδιοίκησης, φορέων της επιστήμης και της γειτονιάς.
  • Να εστιαστεί η δραστηριοποίησή του σε οργάνωση δραστηριοτήτων που συνάδουν με το σκοπό της ίδρυσής του που δεν είναι άλλος από αυτόν της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση κρίνουμε αναγαίο και το δημοτικό συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού να προβεί σε σχετική απόφαση.

 

Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό,  5 Φεβρουαρίου 2016

cropped-copy-solidarity_logo_375x125.jpg

 

 

 

 

parko google earth

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *