Εξαιρετική η πρώτη δήμοσια προεκλογική συγκέντρωση της παράταξής μας! Σας ευχαριστούμε όλους & όλες θερμά!

Maria_Elena_kosmos_apo_stage

Εξαιρετική η πρώτη δήμοσια προεκλογική συγκέντρωση της παράταξής μας!

Ένα ασφυκτικά γεμάτο Μαρία – Έλενα, απο δημότες και δημότισσες όλων των ηλικιών, που μας γέμισαν αισιοδοξία και δύναμη για να συνεχίσουμε τη διαδρομή προς την ανατροπή όλων αυτών των απάνθρωπων μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα και το Δήμο μας.

Η διαδρομή είναι δύσκολη και η ευθύνη μεγάλη.
Όμως είμαστε προετοιμασμένοι. Διαθέτουμε τους αποφασισμένους ανθρώπους και την απαραίτητη γνώση, εμπειρία και φαντασία για να σταθούμε απέναντι σε όσους κλέβουν τις ζωές μας.

Και το σημαντικότερο, έχουμε στο πλευρό μας ΕΣΑΣ.
Τους δημότες και τις δημότισσες των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού.
Βηματίζουμε πλάι-πλάι. Αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε.

Σας ευχαριστούμε όλους και όλες θερμά, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, στην πρώτη αυτή δημόσια πρεκλογική εκδήλωσή μας.

*Θα ακολουθήσει περισσότερο οπτικο-ακουστικό υλικό και τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

το συντονιστικό της δημοτικής κίνησης
“Αλληλεγγύη, η δύναμή μας”
και ο υποψήφιος Δήμαρχος,
Γιώργος Κομματάς

 

Ολόκληρη η τοποθέτηση του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Κομματά:

Αγαπητές Φίλες, αγαπητοί Φίλοι

Θα ήθελα εκ μέρους της παράταξής μας να σας ευχαριστήσουμε για τη μαζική συμμετοχή σας στο σημερινό μας κάλεσμα. Μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για τη συνέχεια.

Σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη για την καινούργια χρονιά, που πιστεύουμε ότι θα είναι χρονιά που θα σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε  με την

.ανεργία στο 30%,και το 40% των συμπολιτών μας ανασφάλιστους.

(Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ)

.Με τα χαράτσια ,

.Με μισθούς και συντάξεις πείνας

.Mε τα λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις,

.Tο κομμένο ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά

.Mε τις χιλιάδες αυτοκτονίες( που σταμάτησαν να μετρούν),

.Mε τη διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ,

.Mε την κατάργηση  θεμελιωδών  εργασιακών δικαιωμάτων που μας γυρίζουν στο μεσαίωνα,

.Tη μετανάστευση και μάλιστα νέων επιστημόνων (που όλοι μας πληρώσαμε για την κατάρτιση τους και εκμεταλλεύονται τζάμπα οι δανειστές μας),

Πιστεύουμε ότι το 2014 θα είναι η χρονιά που με τη συμμετοχή όλων θα σταματήσει η κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης .

Η χρονιά που η Τ.Α θα σταματήσει να αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής  εξουσίας χωρίς πόρους και αρμοδιότητες με κυρίαρχη αντίληψη αυτής του Μάναντζερ.
Η χρονιά που η Τ.Α θα επαναπροσδιοριστεί ως ανεξάρτητος αυτοτελής θεσμός λαϊκής συμμετοχής  διαμόρφωσης και υλοποίησης αποφάσεων τοπικού χαρακτήρα.

Και αυτό, γιατί η ανάδειξη μας στο Δήμο ,όπως και άλλων συναγωνιστών σε άλλους Δήμους, θα δημιουργήσουν το ικανό εκείνο αυτοδιοικητικό  κίνημα  που θα αγωνιστεί για την:

1) Ακύρωση του Καλλικράτη, του κατεξοχήν  μνημονιακού   νόμου που στραγγαλίζει την αυτοδιοίκηση με τη γραφειοκρατία, το συγκεντρωτισμό σε ένα Δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης με αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων.

Του Καλλικράτη
που μεταφέρει αρμοδιότητες χωρίς πόρους   και
με 60% περικοπή των προϋπολογισμών την τελευταία τριετία και άλλο 10% στο φετινό προϋπολογισμό έχει ως  αποτέλεσμα η κρατική επιχορήγηση να φθάνει στο 95% των ανελαστικών δαπανών του Δήμου.

Του Καλλικράτη που επέβαλε τη δημιουργία Δήμων χωρίς καμιά λογική κοινωνική,πολιτιστική ή οικονομική διασύνδεση .

Αντιθέτως, οι μειωμένες επιχορηγήσεις έχουν επιφέρει τεράστια καθυστέρηση σε έργα υποδομής στο Καματερό.

2)   Κατάργηση του Παρατηρητήριου που ελέγχει τους Δήμους καταλύοντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλειά τους.

3)   Καταγγελία της Διακήρυξης μεταξύ ΚΕΔΕ και Φούχτελ που στην       Ελληνογερμανική Συνέλευση αποφάσισαν

«την επιτάχυνση και υλοποίηση δράσεων που αφορούν στο σύνολο των αρμοδιοτήτων της Τ.Α. , όπως διαχείριση στερεών αποβλήτων και δημοσίων αγαθών όπωςτο νερό, την ενέργεια, τις υπηρεσίες προσχολικής αγωγής,υπηρεσίες για τους νέους και τα άτομα τρίτης ηλικίας, τηνκοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία, τον τουρισμό, την πολιτική προστασία, τις δράσεις της κοινωνίας των πολιτών,αλλά και την οργάνωση των δομών της Τ.Α. καθώς και τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.»

Με άλλα λόγια θέλουν να μετατρέψουν τους δήμους σε μικρά ΤΑΙΠΕΔ. Η μεταφορά τεχνογνωσίας λειτουργεί ως πρόσχημα για την διασφάλιση της μετέπειτα ανάθεσης και εκχώρησης έργων, υπηρεσιών των Δήμων σε γερμανικούς ομίλους και επιχειρηματίες.

Μπροστά  σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση εμείς προτείνουμε

να αντιδράσουμε όλοι μαζί,

να αντιμετωπίσουμε την εκρηκτική αυτή κατάσταση
όχι μόνο φωνάζοντας, αλλά και να πάρουμε αποφάσεις για την μεγάλη ανατροπή, για ένα νέο ξεκίνημα.

Καλούμαστε λοιπόν να αποφασίσουμε:

–       Θα ανεχτούμε κι άλλο τη συνέχιση αυτής της κατάστασης;

–       Θα ανεχτούμε τους Επαγγελματίες πολιτικούς, υπηρέτες της τρόικας που μας έφεραν ως εδώ και εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν υποστηρίζοντας ότι « αυτοί ξέρουν και θα μας σώσουν»;

–       Θα ανεχτούμε αυτούς που ξαφνικά, όταν το πλοίο άρχισε να βουλιάζει, ήταν πρώτοι στο ρεσάλτο, οι λεγόμενοι χρήσιμοι, οι «γνώστες» των ειδικών θεμάτων και της γραφειοκρατίας, οι λεγόμενοι ανεξάρτητοι που ξέρουν τις πόρτες, τα γραφεία και τις υπόγειες διαδρομές των υπουργείων;

–       Θα ανεχτούμε τη συνέχιση εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών, που αλλάζοντας κοστούμι προσπαθούν να απολιτικοποιήσουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να τις απονευρώσουν από κορυφαία πολιτικά μηνύματα που στέλνουν στην κυβέρνηση και να τις μετατρέψουν σε επικοινωνιακό παιχνιδάκι ;

–       Θα ψηφίσουμε “δημάρχους επικοινωνίας” ή δημάρχους αγωνιστές ;

–       Αυτοί που σφιχταγκαλιάζονταν με τους πρωτεργάτες των μνημονίων έχουν το ηθικό δικαίωμα να μας κοιτούν στα μάτια και να ζητούν την ψήφο μας;

–       Θα αποδώσουμε ευθύνες σε αυτούς που έχουν οδηγήσει το Καματερό και τους Αγίους Αναργύρους στην εγκατάλειψη και τη στασιμότητα;

–       Θα υπάρξουν κόκκινες γραμμές αντίστασης από τη Δημοτική Αρχή αδιαφορώντας για την θεσούλα μας ή θα γινόμαστε ορντινάντσες των επιλογών των όποιων κυβερνήσεων;

Και, όταν λέμε όλων των κυβερνήσεων, εννοούμε όλων είτε αυτή είναι η αντιλαϊκή μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ή όπως ευχόμαστε και παλεύουμε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μας ύψιστος, πρωταρχικός σκοπός είναι ο Δήμος να αποτελεί
θεσμό άσκησης πρωτογενούς λαϊκής εξουσίας και κοινωνικού ελέγχου
που δεν θα επιδέχεται ανωτέρω παρεμβάσεις, για να τον μετατρέψουν σε  εργαλείο εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων αγνοώντας την εξουσιοδότηση των δημοτών μας.

Τέλος

–       Θα επιτρέψουμε την ισοβιότητα σε μια δημόσια θέση; Πόσες τετραετίες χρειάζεται κάποιος για να υλοποιήσει το όραμά του;

Δεν ταξιδεύουμε χωρίς πυξίδα ή όραμα. Έχουμε πολλά να κάνουμε και το μπορούμε, ώστε οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό να γίνουν φιλόξενες πόλεις .

Δεν προκύψαμε από παρθενογένεση. Η δημοτική μας παράταξη προέκυψε από  συγχώνευση του Συνασπισμού και μεταβατικά της «Απόδρασης» με επικεφαλής το Νίκο Χανιώτη στους Αγίους και την «Έξοδος» με επικεφαλής το Δημήτρη Δημάκο στο Καματερό.

Δημιούργησαν τη σημερινή «Αλληλεγγύη η δύναμη μας» που στις προηγούμενες εκλογές επικεφαλής ήταν ο Παναγιώτης Τερζόγλου.

Κεντρικό σύνθημα στις προηγούμενες εκλογές, που δυστυχώς και σήμερα παραμένει τραγικά επίκαιρο, ήταν:

«Κανένας μόνος του στην κρίση».

Η παράταξή μας καθημερινά ήταν σε όλες τις κινητοποιήσεις, μικρές ή μεγάλες,
Παρενέβαινε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τεκμηριωμένες προτάσεις και κριτική.

Ζούμε σε δυο πόλεις Αφιλόξενες που, όπως προανέφερα, έχουν εγκαταλειφθεί.

Αναρωτιέμαι η εγκατάλειψη οφείλεται στην ανικανότητα της Διοίκησης;

Απαντώ ότι δεν είναι θέμα μόνο ανικανότητας, αλλά πρωτίστως οφείλεται στην αντίληψη και τη συνολική πολιτική θεώρηση που χαρακτηρίζει και την ασκούμενη πολιτική από την κεντρική εξουσία.

Στο κέντρο των αποφάσεων δεν βρίσκεται ο άνθρωπος και η ευημερία του, αλλά ,συμφέροντα προσωπικά σε τοπικό επίπεδο ή συμφέροντα όπως η εξυπηρέτηση του χρέους από τη συγκυβέρνηση αδιαφορώντας για την ανθρωπιστική κρίση που προκαλεί.

Σαν γιατρός μέχρι σήμερα αλλά και αύριο,  δεν γίνεται να λειτουργώ χωρίς να έχω στο κέντρο των αποφάσεων, στο κέντρο της σκέψης μου τον άνθρωπο ,τον οποίο υπηρετώ.


Βασικοί στόχοι της παράταξης μας είναι:

1. Ενίσχυση όλων των δομών αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας είτε προέρχονται από πρωτοβουλίες πολιτών, όπως Το τραίνο της Αλληλεγγύης,

είτε από το Δήμο αφαιρώντας αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες

είτε από την Εκκλησία. Το ότι το 2013 μόνο ο Ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων πρόσφερε 25.000  μερίδες φαγητού σε συμπολίτες μας είναι μια σημαντική προσφορά που πρέπει να στηριχθεί.

2. Ενθάρρυνση και στήριξη των διεκδικητικών κινημάτων,

για να προστατέψουμε την αξιοπρέπειά μας και την επιβίωση μας.

Θα συμπαρασταθούμε στο κίνημα των κατοίκων του Αττάλου για το χαράτσι εισφοράς γης σε χρήμα από την καθυστερημένη πράξη εφαρμογής του πολεοδομικού σχεδίου με βάση αντικειμενικές αξίες προ κρίσης.

3. Εξανθρωπισμός και εκσυγχρονισμός των πόλεων μας. Να σταματήσει η αναγνώρισή τους να σηματοδοτείται από την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν ,αλλά να κυριαρχήσει ένας ενιαίος χωροταξικός ιστός με ταυτότητα που θα τις κάνει αναγνωρίσιμες και ελκυστικές.

Το κέντρο των Αγίων θα πρέπει συνολικά να αναμορφωθεί.

Θα έπρεπε ήδη να είχαμε διεκδικήσει τους χώρους που ελευθερώθηκαν στο σταθμό και στις καταργημένες γραμμές Πελοποννήσου.

Να γίνει διευθέτηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πλατεία,
να αναβαθμιστούν και να επεκταθούν οι πεζόδρομοι γύρω από αυτή,
ώστε η πόλη να αποκτήσει  κέντρο και το κέντρο προσωπικότητα.

Στους ελεύθερους χώρους δημιουργία parking.

Παρεμβάσεις που θα ελευθερώνουν το κέντρο και θα το αναβαθμίζουν πρέπει να γίνουν και στο κέντρο του Καματερού.

4. Προώθηση χρονίως άλυτων ζητημάτων υποδομής.

Αντιπλημμυρικά έργα : στους Αγίους τα νερά από το νεκροταφείο και κάτω πλημμυρίζουν την Αγίων Αναργύρων και τον Κοκκινόπουλο, λόγω απουσίας αγωγού όμβριων υδάτων, αλλά κυρίως

στο Καματερό, που πρόσφατα είχαμε την είσοδό τους σε δεκάδες σπίτια και καταστήματα.

Πεζοδρόμηση ιδίως για την πόλη του Καματερού που στο μεγαλύτερο τμήμα του οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να πατούν στις λάσπες και να κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα αμάξια.

Ηχορρύπανση στα σύνορα με τον Κηφισό και τη Δημοκρατίας
που αποτελεί «γάγγραινα» για τους κάτοικους.

Διάνοιξη της Κωστή Παλαμά και διευθέτηση της κυκλοφορίας στη Γέφυρα Βρυούλλων.

Διαμόρφωση των εισόδων των πόλεών μας, που να σέβεται τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες.

Λειτουργία των καθόλα έτοιμων σταθμών του προαστιακού στον Πύργο Βασιλίσσης και τη Λυκότρυπα και πύκνωση των δρομολογίων.

5. Προστασία του χαρακτήρα και της χρήσης του πάρκου Τρίτση.

Θα αντισταθούμε σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησής του.

Θα διεκδικήσουμε τη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό και επιτέλους τη δημιουργία τοπογραφικού χάρτη ,για να γνωρίζουμε με ακρίβεια τα όρια του

που  σκόπιμα τόσα χρόνια δεν υπάρχει.

 

6. Διεκδικητικό αυτοδιοικητικό κίνημα μαζί με άλλους Δήμους που θα επιβάλει στην κυβέρνηση να ξεμπλοκάρει τις δημόσιες δαπάνες, ώστε να γίνουν επενδύσεις και έργα που θα ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας, αλλά προσφέροντας και διαφορετική ποιότητα ζωής.

7.   Μεταφορά λήψης αποφάσεων από το Δήμαρχο στο Δημότη μέσω θεσμών λαϊκής συμμετοχής και απόφασης, όπως Συνελεύσεις και κινήματα συνοικιών

–  δημιουργία Συνοικιακών Συμβουλίων σε ορθολογική βάση

με πόρους και αρμοδιότητες, για να μην εκφυλιστούν όπως στο παρελθόν.

– δημιουργία Δημοτικού συμβουλίου Νεολαίας που θα κάνει τους νέους να συμμετέχουν και να αποφασίζουν καθιστώντας τους ενεργούς και όχι αδιάφορους για τη ζωή στο Δήμο.

– δημιουργία Συμμετοχικού προϋπολογισμού,

μια πρόταση που ο Νίκος Χανιώτης έκανε ήδη από το 2007, για να είναι ο δημότης συμμέτοχος σε αυτά που θα γίνουν για αυτόν.
τοπικά δημοψηφίσματα ,που θα δεσμεύουν τις όποιες Διοικήσεις.

8.   Αξιοποίηση της δημιουργικότητας και γνώσης του προσωπικού του δήμου μας καθιστώντας το δημιουργό και όχι εκτελεστή στείρων αποφάσεων.

Ένα ανθρώπινο δυναμικό σε νέο ρόλο με ουσιαστικές ευθύνες,

διευρυμένα δικαιώματα,

όπως συμμετοχή σ’ όλες τις διαδικασίες που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας του.

Δημιουργική αξιοποίηση γνώσεων, ικανοτήτων, εμπειρίας και πρωτοβουλίας των δημοτικών υπαλλήλων.

Αλλά ταυτόχρονα η Δημοτική αρχή θα πρέπει να πρωτοστατεί στη διεκδίκηση αξιοπρεπών αμοιβών και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

9.   Επαναφορά ξεχασμένων αξιών :

Άμιλλα-Δημιουργία-Πολιτισμός- Τέχνες στη νέα γενιά σε συνεργασία με τους δασκάλους,
διεκδίκηση των απαραίτητων πόρων για τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων
και την προστασία των παιδιών από την πείνα,
για να συνδεθούν και να αγαπήσουν την πόλη τους,
να συμμετέχουν στα δρώμενα,
να οραματιστούν την ανιδιοτελή προσφορά τους σε αυτή,
να ονειρευτούν ότι μπορούν να ακουμπήσουν το μέλλον τους ΕΔΩ.

10.  Αντίσταση σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού ή ρατσισμού που μας παραπέμπει σε μαύρες σελίδες της ανθρωπότητας εκμεταλλευόμενη την αγανάκτηση του κόσμου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλες εκατόμβες θυμάτων τυφλής βίας.

Μαζί μας σ’ αυτό το ταξίδι χωράει κάθε δημότης που τα προηγούμενα χρόνια:

–          αγανάκτησε με τις απάνθρωπες πολιτικές

–          περπάτησε στις μικρές και μεγάλες πορείες ενάντια στα μνημόνια

–          αγανάκτησε με τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών του δήμου

–           κατήγγειλε το πάρτι της διαφθοράς και της διαπλοκής και το μαύρο στην ΕΡΤ

–          κάθε δημότης που έχει διακριθεί σε μαζικούς φορείς και κινήματα πολιτών

–          καθώς και αναγνωρισμένοι για το ήθος και τη διάθεση προσφοράς

για το τόπο

επαγγελματίες, εργαζόμενοι, επιστήμονες, άνεργοι

που θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας με αποκλειστικό γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και μια αποτελεσματική αλλά και ριζοσπαστική τοπική αυτοδιοίκηση

 

Δε θέλουμε να κρυφτούμε και να ξεγελάσουμε κανέναν από εσάς φορώντας το κοστούμι του ανεξάρτητου.

Η Δημοτική μας παράταξη στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πρόταση μας σήμερα για ανάδειξη εκλογικής επιτροπής με τη συμμετοχή και συνδημοτών μας που πιθανά έλκουν την καταγωγή τους από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά με περίσσεια διάθεση προσφοράς στον τόπο, θα δημιουργήσει τις συνθήκες για μια νικηφόρα και ανατρεπτική πορεία της σημερινής κατάστασης.

Η συμμετοχή στην εκλογική επιτροπή του διαφορετικού δεν αποσκοπεί στην ομογενοποιήση και το καπέλωμα, αλλά αντιθέτως στο να αντλήσει δύναμη μέσα από τη διαφορετικότητα.

Εξάλλου ποιος σήμερα μπορεί να ισχυριστεί ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια;

Όλες κι όλοι που το αξιακό τους σύστημα τους έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα του «δεν πάει άλλο», «φτάνει πια η μιζέρια κι η θλίψη».

Και με βάση τις αρχές που ανέφερα μπορούμε να συμπορευτούμε χωρίς φόβο για καπελώματα και ιδεοληπτικούς χαρακτηρισμούς.

Όλοι μαζί

μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση
και να φέρουμε το νέο
που θα είναι πιο ανθρώπινο
και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε.

Βασικό μας μέλημα είναι να μην βρεθεί κανένας κάτοικος της πόλης μας
μόνος του στην κρίση,

να έχουν όλοι πρόσβαση σε βασικά αγαθά, στέγη, τρόφιμα, ρεύμα, νερό, υγειονομική περίθαλψη.

Κλείνοντας θέλω να ανανεώσουμε το ραντεβού μας σε ένα μήνα στο Καματερό όπου θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το εκλογικό μας πρόγραμμα , που πιστεύω θα είναι αποτέλεσμα της διαβούλευσης της Ανοικτής Εκλογικής Επιτροπής.

 

Φωτογραφικό υλικό:

mix_1
mix_2

mix_4

mix_3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *