Γυναίκα, μάνα, συνάδελφος, αδελφή, σύντροφος . . .

Η 8η του Mάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έφτασε για ακόμη μια χρονιά.

Λουλούδια, μηνύματα και ευχές προς το “ωραίο” φύλο, που σήμερα έχει την τιμητική του.Μα μονάχα για τον δυτικό κόσμο. Την ίδια στιγμή που εμείς προσφέρουμε(ίσως για εξιλέωση)  λουλούδια στις γυναίκες της ζωής μας  στο σπίτι, στη γειτονιά, στη δουλειά, σε πολλά μέρη του κόσμου οι γυναίκες δεν νιώθουν καν αυτήν την τυπική αναγνώmelila3ριση.

Καταπιεσμένες από απάνθρωπους νόμους, σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες θεοκρατικού τύπου, η γυναίκα δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα απόκτημα, ένα κτήμα, μια μηχανή ικανοποίησης και αναπαραγωγής. Αναγκάζεται να δεχθεί τα πάντα, αν φυσικά αντέξει και δεν αυτοκαταστραφεί , σε μια στιγμή που κατανοεί πως η αξιοπρέπεια της δεν της επιτρέπει τέτοιον εξευτελισμό. Αλλά ας επιστρέψουμε στα καθ ημάς…

 

Στον δικό μας νόμιμο και αγγελικά πλασμένο δυτικό κόσμο αύριο θα ξημερώσει 9 Μάρτη και θα ξεχαστούν αμέσως οι τυπικές φιλοφρονήσεις και τα δώρα. Για ακόμη μια φορά θα δούμε γυναίκες να παλεύουν άνισα στο σπίτι, στη γειτονιά, στη δουλειά σε μια κατ’ επίφαση ισότιμη και ελεύθερη δημοκρατία. 

Σήμερα όπως κάθε μέρα βλέπουμε να σχεδιάζεται η αέναη γραμμή που ενώνει την αρχαία Σπαρτιάτισα, με τη γυναίκα της Πίνδου για να καταλήξει στη σύγχρονη πολεμίστρια της καθημερινότητας.

Ακόμη και έτσι Χρόνια Πολλά .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *