Κάλεσμα για απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Καματερό

keraia_den_prepei_na_keitourgisei

 Μετά από την πρώτη μαζική συγκέντρωση-κινητοποίηση των κατοίκων της γειτονιάς,
το ραντεβού ανανεώνεται για τη Δευτέρα 10/02 στις 17:00

Κάλεσμα για απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Καματερό.

Συγκεκριμένα, στην οδό Αθηνάς 8 (χάρτης), στην Αγία Τριάδα, μας καλεί η “πρωτοβουλία κατοίκων γειτονιάς”, το Σάββατο  8 Φεβρουαρίου στις 5:00 το απόγευμα για την απομάκρυνση της παράνομης καμουφλαρισμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στη γειτονιά.

«Εδώ και 2 χρόνια, μέσα στο κτήριο επί της οδού Αθηνάς 8 στο Καματερό, βρίσκεται καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας, ώστε να μη γίνει αντιληπτή από τους κατοίκους που μένουν σε απόσταση αναπνοής. Δύο χρόνια επιβάρυνση στην υγεία μας και ήδη στη γειτονιά έχουμε τρία (3) κρούσματα καρκίνου.
Το γεγονός ήταν γνωστό στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού από τον Ιούλιο, όπως αναφέρθηκε στους κατοίκους κατά την παρέμβασή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά, μέχρι σήμερα, η κεραία βρίσκεται ακόμη εκεί. Ερωτηματικό όλων είναι γιατί ο Δήμος δεν ενημέρωσε τους κατοίκους και γιατί εμμένει στην άποψη ότι «η κεραία θα φύγει όταν λήξει η σύμβαση με την εταιρία»!!! Αν δεν έχει ενημερωθεί από την ημερομηνία της τοποθέτησης, όπως όφειλε να έχει κάνει  η εταιρεία, καθώς και να έχει εμφανή την κεραία, με ταμπέλα σε εμφανές σημείο,  όπως ορίζει ο νόμος, που να ενημερώνει για τα χαρακτηριστικά της γιατί δεν προχώρησε στο άμεσο κατέβασμα της, όπως όφειλε απέναντι στους κατοίκους;

Όλοι γνωρίζουμε τη χειροτέρευση της νομοθεσίας, όπου οι μνημονιακές κυβερνήσεις ψήφισαν, όπου χωρίς άδεια μπορούν να λειτουργούν οι κεραίες στις γειτονιές, φτάνει να έχουν κάνει την αίτηση στην ΕΕΤ, όπου αν δεν πάρουν έγκριση μέσα σε 3 μήνες θεωρούνται νόμιμες.
Για μια ακόμα φορά η εξουσία διευκολύνει τα ασύδοτα κέρδη του κεφαλαίου!
Για πόσους από ‘μας τους εργαζόμενους έχει διευκολύνει στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας; Πότε ενδιαφέρθηκαν για τις ανάγκες μας; Ακόμα και με τον καπνό των τζακιών που μας ανάγκασαν να χρησιμοποιούμε λόγω της ανέχειας μας μας απειλούν καθημερινά.
Η απαίτηση των κατοίκων είναι: Ούτε μία ημέρα δεν διατίθενται να υποστούν τις συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Αν όχι χθες, σήμερα πρέπει να κατέβει η κεραία του θανάτου
Αυτοί μιλάνε για κέρδη, εμείς μιλάμε για ζωές»

Γ.Ν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *