Καταπατήσεις με την ανοχή της Διοίκησης Σαράντη;

Το γεγονός

Χθες, Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ύστερα από καταγγελία δημοτών, πήγαμε στο χώρο απέναντι από το στρατόπεδο 301Ε.Β. όπου και έχει εγκατασταθεί του τελευταίους μήνες “καντίνα”. Σύμφωνα με την καταγγελία των δημοτών, στο δημόσιο χώρο εκτός ορίων καντίνας, γινόντουσαν ύποπτες εργασίες επέκτασής της. Όντως διαπιστώσαμε και οι ίδιοι τις εργασίες. Σιδεροκατασκευή περί τα 40τ.μ., μπροστά από την καντίνα, που θα μπορούσε ίσως να  φιλοξενήσει τραπεζοκαθίσματα κατά τους χειμερινούς μήνες.

IMG_1294

Η ενέργεια

Τηλεφωνούμε άμεσα στην υπεύθυνη αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπεηρεσιών και Υποδομών του Δήμου, κα.Παπαναγιωτάκη. Την ενημερώνουμε για το γεγονός και μας  πληροφορεί ότι οι εργασίες γίνονται πιθανόν σε συμφωνία με την ΓΑΙΟΣΕ στην οποία και φέρονται ότι ανήκει το οικόπεδο. Η Δημοτική Αρχή μένει σε απραγία και δε λαμβάνει κανένα μέτρο για τον έλεγχο και το σταμάτημα πιθανής καταπάτησης του δημόσιου χώρου για εμπορική χρήση.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κ. Γιώργος Κομματάς, μετά την ανοχή αυτή που διαπιστώνεται από τη Διοίκηση Σαράντη, προχωρά σε καταγγελία/ενημέρωση για τις εργασίες στο Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Περιπολικό μεταβαίνει στο χώρο και προσαγάγει τους παρευρισκόμενους, διακόπτωντας τις όποιες εργασίες διεξάγονταν.

IMG_1297

Τα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και το τοπίο ιδιαίτερα θολό.

-Έχει ή όχι άδεια η εν λόγω καντίνα;
-Ποιο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου;
-Ποιος λαμβάνει αντιμίσθια για την ενοικίαση του χώρου και τι περιλαμβάνει η συμφωνία;
-Ποιο το τίμημα;
-Από πότε άδεια καντίνας περιλαμβάνει τραπεζοκαθίσματα και σταθερές κατασκευές εκτός ορίων της;
-Τι σχέση έχει το Πάρκο Σκύλων Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με την εν λόγω καντίνα;
-Ποια η μελέτη και η πιστοποίηση του Πάρκου Σκύλων;
-Σε ποιον ανήκουν τα τραπεζοκαθίσματα;
-Αποδίδεται κάπου αντιμίσθιο για τα τραπεζοκαθίσματα;
-Η ΓΑΙΟΣΕ τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά;
-Ο χώρος τελικά έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού ή όχι;
-Ποιες είναι οι ημερομηνίες των συμβολαίων και των αποφάσεων που αφορούν την καντίνα;
-Πότε ο Δήμος μας θα διεκδικήσει τους ελεύθερους χώρους που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τον ΟΣΕ; 

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούν ένα ιδιαίτερα θολό και ασαφές τοπίο σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τόσο για την εγκατάσταση της καντίνας, όσο για τα τραπεζοκαθίσματα και την απροειδοποίητη και ξαφνική επέκτασή της.

Το περίεργο τηλεφώνημα

Καμία κόντρα στην ανάπτυξη της πόλης, καμία κόντρα στη δημιουργία θέσεων εργασιών, στην εστίαση και τη ζωντάνια σε σκοτεινά και απόμερα σημεία της πόλης, όπως αναφέρουν στο περίεργο νυχτερινό τηλεφωνήμα που έλαβε ο επικεφαλής της παράταξής μας κ.Κομματάς και θα μπορούσε να εκληφθεί οριακά ως απειλή. Μόνη κόντρα η διατήρηση ξεκάθαρων διαδικασιών και η δικαιοσύνη στο Δήμο. Κανείς δεν είναι ή δε θα γίνει πιο “έξυπνος” εις βάρος των υπολοίπων ή με την ανοχή κάποιων.

Η κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας δε θα μας φοβίσει στο να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό για το οποίο οι πολίτες μας ψήφισαν. Για μια Πόλη να Ζεις, μια Πόλη να νιώθεις Περήφανος.

Υ.Γ.1. Σε επίσημη απάντηση καταγεγραμένη στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, προς το ερώτημα σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα, λάβαμε από τη Διοίκηση Σαράντη ότι “τα τραπεζοκαθίσματα ανήκουν στο Δήμο, ο οποίος τα είχε απλώσει στα γηπεδα και τον Πευκώνα για να κάθονται οι πολίτες, αλλά εν συνεχεία, λόγω κλοπών, τα παρέταξε μπροστά στην καντίνα για να τα φυλάει ο καντινιέρης”. Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε για εσάς.

Υ.Γ.2. Τόσο ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Υποδομών, όσο και ο Διευθ. Σύμβουλος του ΟΣΕ, έλαβαν γνώση με γραπτή αναφορά που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξής μας και η οποία επισυνάπτεται παρακάτω.

Υ.Γ.3. Το “δεύτερο άτομο” που έβγαλε φωτογραφίες και το “αναζητούν” στο νυχτερινό τηλεφώνημα που έλαβε ο επικεφαλής της παράταξής μας, είναι ο εκλεγμένος δημοτικός μας σύμβουλος, Γιάννης Γκολφινόπουλος. 

Υ.Γ.4. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε είναι ότι ο ιδιοκτήτης της καντίνας προχώρησε εκδίδοντας άδεια μικρής κλίμακας με σκοπό την πιθανή ολοκλήρωση της καταπάτησης. Ο Δήμος έχει την ευθύνη και τη δυνατότητα παρέμβασης και ελέγχου τόσο της νομιμότητας της άδειας, αλλά και της παρακολούθησης των όποιων εργασιών σε σχέση με τα έργα για τα οποία εκδόθηκε η άδεια.

-Ακολουθούν σχετικές εικόνες-

 IMG_20171017_141946464

IMG_20171017_142019097_HDR

IMG_20171017_142047380

IMG_20171017_142100553

kataggelia 1

kataggelia 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *