O Δήμος είμαι εγώ…

Τελικά τι έγινε την Τετάρτη στην συγκέντρωση για το 301

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα μετά από εισήγηση του Δημάρχου κινητοποίηση για την απομάκρυνση του 301 ΕΒ. Μάλιστα ζήτησε 20.000 ευρώ για τα έξοδα της κινητοποίησης.

Ποιο θα ήταν το φυσιολογικό και το δημοκρατικό

Να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή οργανωτική επιτροπή που θα φτιάξει το πρόγραμμα της κινητοποίησης. Θα οργανώσει λαϊκές συνελεύσεις όπου θα συζητήσει με τους δημότες θα ανταλλάξει προτάσεις και ιδέες, και θα καταλήξει δημοκρατικά στα επόμενα βήματα και τους στόχους για συγκέντρωση αλλά και για μετά…

Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Δημάρχου ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, ΔΙΕΤΑΞΕ και ΕΚΤΕΛΕΣΕ το πρόγραμμα και τους στόχους της κινητοποίησης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποκρισίας του Δημάρχου και του επιτελείου του ήταν το κάλεσμα σε συμμετοχή των νεολαιών των πολιτικών κομμάτων.
Συγκεκριμένα στις 4/5 ο Δήμαρχος κάλεσε τις νεολαίες όλων των κομμάτων για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης. Στη πρόσκληση αυτή ανταποκριθήκανε μόνο οι Νέες κ’ Νέοι του ΣΥΡΙΖΑ (ούτε καν η Ν. ΠΑΣΟΚ δεν ήταν) οι οποίοι του τόνισαν μεταξύ άλλων ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου να μην καταλήξει η συγκέντρωση σε φιέστα κανενός κόμματος, στο οποίο ο Δήμαρχος συμφώνησε με την δήλωση ότι στην συγκέντρωση θα μιλήσουν μόνο αυτόδιοικητικοί παράγοντες.
Επίσης επισήμαναν ότι το κόστος της συγκέντρωσης (20.000) είναι υπερβολικό.

Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Η σημαντικότερη απόφαση του Δημάρχου, στην διάρκεια της προετοιμασίας της συγκέντρωσης, ήταν η απόφασή του να ακολουθήσει τα αχνάρια του Λουδοβίκου του 14. Παραφράζοντας την γνωστή ρήση «το κράτος είμαι εγώ» στο ο «δήμος είμαι εγώ», απέκλεισε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις από το να μιλήσουν στην συγκέντρωση. Αντιδημοκρατική και άκρως αυταρχική συμπεριφορά. Προφανώς ήθελε να πάρει όλη την «δόξα» της συγκέντρωσης, αλλά κυρίως να μην ακουστούν κριτικές φωνές για τις δικές του σοβαρές ευθύνες, αφού

1. Μέσω του μνημονίου υπέγραψε την κατασκευή της πέμπτης γραμμής του ΟΣΕ που θα εξυπηρετεί το στρατόπεδο και έτσι κάνει ακόμη δυσκολότερη την απομάκρυνσή του και

2. Παρέδωσε αμαχητί τα 20 στρέμματα στον Πευκώνα (από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον ΟΣΕ).

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Μετά από όσα προηγήθηκαν αλλά και από τις πληροφορίες για τους ομιλητές όλα δείχναν ότι πάμε για μια μεγάλη κομματική φιέστα.
Αρκετός κόσμος αλλά λίγος για την σοβαρότητα του θέματος και για την επικοινωνιακή καταιγίδα που προηγήθηκε ήρθε στην συγκέντρωση.
Άλλοι από την ευαισθησία τους και την αγωνιστική τους διάθεση και άλλοι σε διατεταγμένη κομματική υπηρεσία.
Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ήταν εκεί με πολλά μέλη και φίλους της υπογραμμίζοντας με το πανό και τα υλικά της την φιέστα που ετοιμαζόταν.
Στην αρχή αρκετοί συνδημότες μας ήταν δύσπιστοι. Μας είπαν, γιατί ρε παιδιά φιέστα, μια αγωνιστική κινητοποίηση κάνουμε για να φύγει κάποια στιγμή αυτό το ρημάδι το 301 και να φτιάξουμε ένα ωραίο πάρκο.

Φυσικά δεν χρειάστηκε πολύ ώρα να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου (ΠΑΣΟΚ-βουλευτής), Ντίνα Μπέη (ΠΑΣΟΚ Υπερνομάρχης), Χ. Κεφαλίδου (ΠΑΣΟΚ-Αντινομάρχης), ο υπερεπαναστάτης πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Λ. Μίχος (ΠΑΣΟΚ) και φυσικά ο πανταχού παρών Μίμης Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) συν τον Δήμαρχο επίσης ΠΑΣΟΚ παρέλασαν από το βήμα σε μια σεμνή και ταπεινή ΦΙΕΣΤΑ.

Κάναν όλοι το αγωνιστικό κομμάτι τους αλλά δεν μας είπε κανένας γιατί τόσα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση δεν έδιωξε το στρατόπεδο.
Επίσης δεν μας είπαν για τον νόμο του Παπαντωνίου του 1999 (επίσης του ΠΑΣΟΚ) που για τα στρατόπεδα που απομακρύνονται από κατοικημένες περιοχές έχει ετοιμάσει το περίφημο 50% πράσινο και 50% οικοδόμηση.
Τελικά δυστυχώς, όπως, μας λέγαν και αρκετοί συνδημότες μας που αποχωρούσαν απογοητευμένοι, είχαμε δίκαιο.

Η «συγκέντρωση της Τετάρτης ήταν μια τζάμπα προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, αφού τα έξοδά της τα πλήρωσε ο Δήμος. δηλαδή όλοι εμείς.

301.jpg

One thought on “O Δήμος είμαι εγώ…

  • 15 Μαΐου 2009, 10:13
    Permalink

    Χυδαίοι συριζικοί…
    αφήστε επιτέλους το καμάρι των Αγίων Αναργύρων να σώσει το δήμο μας.
    Μέχρι και τον Άδωνη σας έφερε αχάριστοι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *