Ο Σαράντης φέρνει τροφεία, η Σουηδία τα καταργεί

Lundsberg school Ο Σαράντης φέρνει τροφεία, η Σουηδία τα καταργεί…

Η Σουηδία απαγορεύει τα δίδακτρα στα σχολεία.

“Θέλουμε όλα τα ανεξάρτητα σχολεία να είναι ανοιχτά σε όλους τους μαθητές ανεξάρτητα της οικονομικής τους κατάστασης”, τόνισε ο Υπουργός.

 

 

*Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού επιβάλει δίδακτρα-τροφεία στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας, από την εκλογή του κ.Νίκου Σαράντη ως Δημάρχου, παρά τις έντονες αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

**Ακόμα και στις μέρες μνημονίου, ανεργίας, αδικίας και καταστολής που ζούμε σήμερα, ο Δήμαρχος κ.Σαράντης επιλέγει να “διακανονίζει” τα τροφεία “με κάθε γονέα χωριστά” σε κλειστά γραφεία και όχι να ασκήσει μια συνολική πολιτική για την απάλειψη των έξτρα οικονομικών βαρών που ο ίδιος έχει προσθέσει στους δημότες.
…………………………………………………………………………………………………….

Το Υπουργείο Παιδείας της Σουηδίας διεκδικεί τα τρία ιδιωτικά σχολεία της χώρας να γίνουν δημόσια και ανοιχτά σε όλους ανεξάρτητα της οικονομικής τους κατάστασης 

Η σουηδική κυβέρνηση προτείνει να σταματήσουν τα τρία εναπομείναντα ιδιωτικά εσώκλειστα σχολεία της χώρας να χρεώνουν δίδακτρα στους γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους και να γίνουν δημόσια, χρηματοδοτούμενα από το κράτος.

” Είναι δύσκολο να υπερασπιστεί κανείς το γεγονός ότι λίγα σχολεία θα έπρεπε να λειτουργούν με διαφορετικούς όρους από όλα τα υπόλοιπα”, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Jan Björklund.

Επίσης τόνισε ότι η ειδική ρύθμηση στην οποία υπόκεινται τα τρία αυτά σχολεία, έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της δωρεάν εκπαίδευσης στην οποία η Σουηδία είχε πρωτοπορήσει από τις αρχές του ’90.

“Θέλουμε όλα τα ανεξάρτητα σχολεία να είναι ανοιχτά σε όλους τους μαθητές ανεξάρτητα της οικονομικής τους κατάστασης”, τόνισε ο Υπουργός.

Πηγή: left.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *