Ψήφισμα στήριξης στους καθηγητές της “Αλληλεγγύης”

allhleggyi_kathigites

ΨΗΦΙΣΜΑ

“Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΥΡΑΝΟ
ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ”

Η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και κατεδαφίζει τη δημόσια παιδεία.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητριών και μαθητών για την υπεράσπιση και τη βελτίωση της δημόσιας παιδείας στη χώρα μας.

Η δικομματική κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, προσπαθεί να ξεθεμελιώσει, όπως η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί επιτάσσει, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα. Την ενέργεια, το νερό, τα λιμάνια, το σιδηρόδρομο, τις οδικές αρτηρίες, τους κοινόχρηστους χώρους, τις δημόσιες επιχειρήσεις, το δικαίωμα στη στέγη, στην εργασία, τον πολιτισμό, την άθληση, την υγεία, την παιδεία.

Το αποτέλεσμα της ασκούμενης αυτής πολιτικής στο χώρο της παιδεία είναι να μετατρέπεται το δικαίωμα στη μόρφωση, δικαίωμα για λίγους, για μια ελίτ, γι’αυτούς που μπορούν να αντέξουν την οικονομική και ψυχολογική πίεση τριών χρόνων πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι να ενισχύει το ανταγωνιστικό και βαθμοθηρικό σχολείο. Είναι η υποβάθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης, το «ξεσκαρτάρισμα» των μαθητών μεταγυμνασιακά, σπρώχνοντάς τους σε μια τεχνική κατάρτιση χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και προοπτική. Είναι η «μαθητεία» (απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Είναι το «άνοιγμα της πόρτας» για την εισβολή του ιδιωτικού τομέα στην εκπαίδευση όλο και περισσότερο. Είναι ο εργασιακός εφιάλτης για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Είναι η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε εξοπλισμούς, η κακή συντήρηση των εγκαταστάσεων, οι ελλείψεις χώρων και εκπαιδευτικών. Είναι η πολιτική που οδηγεί μια ολόκληρη γενιά στην ανεργία και την μετανάστευση.

Δεν θα τους αφήσουμε να ρημάξουν την κοινωνία, τις πόλεις μας, τα όνειρά μας.

Η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου. Η άρση των ταξικών φραγμών, η απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων και η δωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας υψηλού επιπέδου χρειάζεται να αποτελούν κεντρικής σημασίας επιδιώξεις.

Κάθε σχολείο να είναι κυψέλη ελευθερίας, αλληλεγγύης, δημοκρατίας, ενεργών πολιτών που κρίνουν, που σκέφτονται, που ονειρεύονται, που αντιστέκονται.

Να μην συνεχιστεί αυτή η καταστροφή. Να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Η λύση υπάρχει και βρίσκεται στους κοινωνικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Αποφασίζουμε:
• Την έμπρακτη στήριξη του αγώνα καθηγητών – γονέων – μαθητών/ιων για την υπεράσπιση και την βελτίωση της δημόσιας παιδείας, μέσω της διάθεσης υλικού εξοπλισμού (ηχητικά, προβολείς κλπ.) και ανθρώπινου δυναμικού (πιθανή ανάρτηση πανό κλπ.), όπου αυτή ζητηθεί και είναι δυνατό να δοθεί.
• Την οικονομική ενίσχυση των κινητοποιήσεων, απευθυνόμενοι στην Γ’ ΕΛΜΕ που εντάσεται ο δήμος.
• Την διοργάνωση ενημερώσεων και το κάλεσμα Λαϊκών Συνελεύσεων για συζήτηση γύρω από θέματα που απασχολούν την παιδεία.
• Την συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει καλεστεί από την Επιτροπή Αγώνα της Γ’ ΕΛΜΕ, την Παρασκευή 13/9, 18:00, στην κεντρική πλατεία της δημοτικής κοινότητας Αγίων Αναργύρων.

*Το ψήφισμα καταθέτει στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, η δημοτική κίνηση «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» στους Αγίους Αναργύρους – Καματερό.

10/9/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *