Συνάντηση με Ο.Σ.Ε.

Δελτίο Τύπου

Στις 30/11/2016 πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συνάντηση αντιπροσωπείας της παράταξης μας αποτελούμενη από τον Επικεφαλής Γιώργο Κομματά, τον συντονιστή Νίκο Πατσούρα και τον Θανάση Γέρουλα με τον  Πρόεδρο του Ο.Σ.Ε. κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ και τον Διευθύνων Σύμβουλο κ. ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ στα γραφεία του οργανισμού.

Κατά την συνάντηση ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το σχεδιασμό και το μέλλον των ανενεργών γραμμών Πελοποννήσου, τους χώρους αμαξοστασίου καθώς και  του Παλαιού   σταθμoύ στη καρδιά της πόλης μας.

Πιο συγκεκριμένα για τις γραμμές συζητήσαμε ξεχωριστά για το τμήματα: 1)από Μυκονιάτικα-Προαστιακός Σταθμός, 2)Προαστιακός Σταθμός -Πλατεία Αγίων Αναργύρων(Πευκώνας),3)Μπίμπιζα-ΠάρκοΑ.Τρίτσης-4)Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων-Σταθμός Άνω Λιοσίων και την αξιοποίησή τους.Αναλυτικότερα τονίσαμε τη σχέση της Πόλης μας με τις γραμμές και τον Ο.Σ.Ε, και ότι μία τέτοια παραχώρηση μπορεί να συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής  με την ουσιαστική ενσωμάτωσή της στον αστικό ιστό της πόλης, την χωροθέτηση λειτουργιών που συντελούν στην τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας με ταυτόχρονη διαμόρφωση των χώρων για χρήσεις πολιτισμού, τουρισμού, αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής  της διαχρονικά υπimg_0366οβαθμισμένης περιοχής μας. Επίσης συζητήσαμε τη πύκνωση δρομολογίων  του προαστιακού σιδηροδρόμου(η οποία είναι αρμοδιότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Μας ενημέρωσαν επίσης, ότι υπάρχει καταρχήν θετική διάθεση από τον οργανισμό για παραχώρηση  στη τοπική αυτοδιοίκηση χώρων του Ο.Σ.Ε. που δεν χρησιμοποιούνται. Μάλιστα  αναφέρθηκαν στα παραδείγματα των Δήμων Κοζάνης και  Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν ανάλογες παραχωρήσεις.
Προϋπόθεση όμως της απόδοσης αυτών των χώρων είναι να υπάρχει εμπεριστατωμένο  αίτημα από την Δημοτική  Αρχή συνδεδεμένο με μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας και λαμβάνοντας υπόψιν της ανάγκες των κατοίκων των περιοχών, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα για τη πόλη .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *