Τα «απόνερα» ενός Σαββατιάτικου, ανέμελου πρωινού στην #OSElicon valley

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μετατράπηκε σε αρένα. Οι απαράδεκτες λεκτικές επιθέσεις του δήμαρχου προς τους δημοτικούς συμβούλους που του ασκούσαν κριτική για τις ενέργειες και τις παραλείψεις του, στο κυρίαρχο ζήτημα της #μίσθωσης των χώρων του αμαξοστασίου του ΟΣΕ, δυναμίτισαν την συνεδρίαση. Οι προσβλητικές εκφράσεις και προσωπικοί χαρακτηρισμοί του κ. Στ. Τσίρμπα κατά όλου του Δ.Σ. (40 περιέργους τύπους χαρακτήρισε τους δημοτικούς συμβούλους) δεν βοήθησαν τον ειλικρινή διάλογο.

Η «Αλληλεγγύη» καταγγέλλει ως απολύτως #απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Δημάρχου και τον καλεί να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη του θεσμικού του ρόλου.
Λίγα λόγια για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών:
Οι επικοινωνιακές κορώνες της Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση της έκτασης της ΓΑΙΟΣΕ γέννησαν προσδοκίες στους δημότες. Γέννησαν προσδοκίες γιατί το αίτημα της παραχώρησης της έκτασης είναι διαχρονικό και δίκαιο.

Οι δημότες μας εδώ και χρόνια ζητούσαν την παραχώρηση του χώρου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελεί εστία μόλυνσης αντί να αποτελεί θετικό σημείο αναφοράς.

Ο κ. δήμαρχος εκμεταλλεύτηκε το λαϊκό αίτημα για την παραχώρηση του χώρου της ΓΑΙΟΣΕ για να στήσει #επικοινωνιακές_κομματικές_φιέστες που αντιστοιχούν στην μεταπολεμική Ελλάδα του Μαυρογιαλούρου.

Ο Δήμαρχος έβαλε πάνω από τους δημότες την κομματική του ταυτότητα. Έτσι προτίμησε να βελτιώσει το προφίλ του Πρωθυπουργού μέσω μιας κομματικής τελετής (παρευρισκόντουσαν μόνο βουλευτές και κομματικά στελέχη της Ν.Δ.) παρά να ενημερώσει τους Δημότες για την πραγματικότητα.

Όμως, καθώς οι προβολείς της δημοσιότητας σιγοσβήνουν, τα έγγραφα φανερώνουν την αλήθεια.
Πρόκειται απλά για την υπογραφή ενός μισθωτηρίου συμβολαίου. Καμία προγραμματική σύμβαση, κανένα μνημόνιο συνεργασίας. Για να φανεί μάλιστα μεγαλόπνοο το εγχείρημα εμφάνισαν μακέτες και PowerPoint που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Έβαλαν βαρύγδουπες ονομασίες στα κτίρια όπως πάρκο τεχνολογίας, robotics, τοποθέτησαν βιοκλιματικές στέγες και γέμισαν τα κενά με άλογα, μπαλάκια του τένις και του γκολφ.
Παρουσίασαν μακέτες που δεν έχουν κατασκευαστεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, ούτε είναι αποτέλεσμα κάποιας μελέτης για την αξιοποίηση του χώρου.

Δήλωσαν στα κανάλια πως έγινε παραχώρηση της έκτασης ενώ στην πραγματικότητα έγινε μίσθωση με μηνιαίο μίσθωμα 13.500 ευρώ για έναν αδιαμόρφωτο χώρο. Υποτιμούν ακόμα και τη νοημοσύνη των ανθρώπων βαφτίζοντας παραχώρηση τη μίσθωση.
Υπενθυμίζουμε πως στην περίπτωση της παραχώρησης των χώρων που προέκυψαν από την υπογειοποίηση των γραμμών, οι χώροι παραδόθηκαν διαμορφωμένοι από την ΓΑΙΑΟΣΕ (ποδηλατοδρόμος-πεζόδρομος, αθλητικές εγκαταστάσεις , παιδική χαρά, πράσινο). Ενώ σήμερα, ο δήμος (μισθωτής) θα πρέπει να ενημερώνει για κάθε παρέμβαση την εκμισθώτρια εταιρία (ΓΑΙΑΟΣΕ) για να την εγκρίνει.

Αγαπητοί συνδημότες,
Αρχή της παράταξής μας είναι να λέει όλη την αλήθεια και να ενημερώνει υπεύθυνα τους δημότες.
Για να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε επένδυση στην περιοχή, θα πρέπει να γίνουν αρκετές και μάλιστα χρονοβόρες διαδικασίες. Να προηγηθεί καθαρισμός από την εκμισθώτρια, οικονομοτεχνική μελέτη από τον Δήμο, εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, περιβαλλοντολογική και συγκοινωνιακή μελέτη, αδειοδοτήσεις κ.α.

 Σε όλες αυτές τις διαδικασίες η παράταξή μας θα είναι εκεί και θα συμβάλει θετικά με προτάσεις για τις βέλτιστες λύσεις και φυσικά θα ελέγχει τη νομιμότητα τους.
Υπάρχουν όμως και κόκκινες γραμμές από τις οποίες δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.
Ο δημόσιος χαρακτήρας του έργου, η ενίσχυση και όχι η αποδυνάμωση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας, η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η διασφάλιση της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης όλων των δημοτών στους χώρους αυτούς, είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτα.

Καλούμε τον δήμαρχο της πόλης, αν θέλει να προχωρήσει γρήγορα και σύννομα το έργο της ανάπλασης του χώρου, να δημοσιοποιήσει αμέσως το συμφωνητικό που υπέγραψε με την ΓΑΙΟΣΕ καθώς και να δώσει εξηγήσεις για την προέλευση των μελετών που παρουσιάστηκαν στην φιέστα με τον κ. Μητσοτάκη αφού δεν έγιναν από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *