θα λειτουργήσουν οι ανελκυστήρες στις διαβάσεις του προαστιακού;

Θα λειτουργήσουν οι ανελκυστήρες στις διαβάσεις του προαστιακού;

ή θα δούμε ανάλογες θλιβερές εικόνες και στο Δήμο μας.

 

Η εικόνα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου αυτές τις ημέρες, με την ΑμεΑ συμπολίτισσά μας να μεταφέρεται με το αναπηρικό της καροτσάκι στην κυριολεξία «σηκωτή» από τις σκάλες του γειτονικού σε εμάς σταθμό του Προαστιακού στις Αχαρνές, είναι μία εικόνα ντροπής, μία εικόνα γροθιά στο στομάχι για όλους μας. Είναι αδιανόητο εν έτει 2017, να συναντά κανείς τέτοιες εικόνες.

Στην πόλη των Αγίων Αναργύρων πρόσφατα «σφραγίστηκε» η ισόπεδη διάβαση στις σιδηροδρομικές γραμμές στις «3 Γέφυρες». Διευκρινίζουμε ότι καλώς σφραγίστηκε, διότι σε αυτό το σημείο έχουν συμβεί ουκ ολίγα τραγικά δυστυχήματα. Όπως για παράδειγμα, θυμίζουμε, την άτυχη 18χρονη κοπέλα που έχασε τη ζωή της παρασυρόμενη από συρμό τον Νοέμβρη του 2015.

Η πεζογέφυρα όμως που χρησιμοποιείται αυτήν την στιγμή και βρίσκεται διπλά ακριβώς από την «σφραγισμένη» πια ισόπεδη διάβαση στις 3 Γέφυρες, δεν διαθέτει ούτε την ειδική ράμπα ούτε και ασανσέρ φυσικά, ώστε να μπορούν οι ΑμεΑ ή οι ηλικιωμένοι/ανήμποροι συμπολίτες μας να διασχίσουν τις γραμμές του τρένου. Στην ουσία μιλάμε για μηδενική πρόσβαση των ΑμεΑ σε κρίσιμα σημεία του αστικού ιστού. Πόσο μάλλον όταν όλοι γνωρίζουμε πως οι σιδηροδρομικές γραμμές διασχίζουν σχεδόν στο σύνολό της, την πόλη των Αγίων Αναργύρων.

Ανάλογη εικόνα συναντά κανείς και σε άλλη πεζογέφυρα που βρίσκεται επίσης στην περιοχή των Μυκονιάτικων – ασανσέρ εκτός λειτουργίας, απουσία ειδικής ράμπας για ΑμεΑ – και μένει μόνο η πεζογέφυρα που βρίσκεται στην αρχή του 301 Στρατοπέδου Βάσης – και εκεί ακόμη το ασανσέρ βρίσκεται σταθερά εκτός λειτουργίας – ή ο σταθμός του Προαστιακού (Άγιοι Ανάργυροι) ώστε να μπορούν όσοι συμπολίτες μας το επιθυμούν, μέσω της ειδικής ράμπας που ευτυχώς εκεί υπάρχει, να μετακινηθούν από την μία γειτονιά της πόλης μας στην άλλη, ή να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες εντός του δήμου μας (πχ ΔΕΗ).

Είναι αδιανόητο όταν στις παρυφές της πόλης μας βρίσκονται σημαντικά και με έργο Ιδρύματα, όπως το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων, να υπάρχουν εντός αυτής τόσο σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές που οδηγούν στον πλήρη αποκλεισμό των ΑμεΑ συμπολιτών μας.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Υπουργείο Υποδομών) να πράξουν ΤΩΡΑ τα δέοντα ώστε να εκλείψουν μια για πάντα αυτές οι εικόνες αποκλεισμού από την πόλη μας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η δημοτική παράταξη «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας», θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βοηθήσει με τις δυνάμεις της, να διευθετηθεί το θέμα το ταχύτερο, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για την ανθρώπινη πόλη που μας αξίζει.

Δ.Ευαγγελίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *