Επαχθείς αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων 701 & 704 του Καματερού

img3H δημοτική κίνηση “Αλληλεγγύη, η δύναμή μας”,  θεωρεί το συγκοινωνιακό πρόβλημα του Δήμου μας πρόβλημα που περιλαμβάνεται στην πρώτη ομάδα προτεραιότητας και τούτο διότι η ευχάριστη, οικονομική, ασφαλής και οικολογική μετακίνηση αποτελεί δικαίωμα και προϋπόθεση για τον λαό της πόλης.

Αφ’ενός η ανάγκη βελτίωσης των μεταφορών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών (σύγχρονα μεταφορικά μέσα, πύκνωση δρομολογίων κάλυψη όλων των περιοχών του Δήμου, ανταπόκριση με τα μέσα σταθερής τροχιάς δηλ.μετρό & προαστιακό) κι αφ’ετέρου οι πληροφορίες και κάποια δημοσιεύματα, ότι ο ΟΑΣΑ κυοφορεί συγκοινωνιακές αλλαγές μας οδήγησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο να ζητήσουμε την συζήτηση του όλου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Η απάντηση του Δημάρχου κ.Σαράντη, ήταν καθησυχαστική. Ότι πρόκειται για κάποια αβάσιμα δημοσιεύματα όπως λέει ο δήμαρχος που κυκλοφορούν και ότι παρακολουθεί το θέμα. Εάν δε χρειαστεί, το ΔΣ θα συζητήσει έγκαιρα, θα αποφασίσει & θα ζητήσει την υιοθέτηση των προτάσεών του απ’ τον ΟΑΣΑ.img1_704

Δυστυχώς, τα πράγματα εξελίχτηκαν τελείως διαφορετικά και μόνο καθησυχασμό δεν εφιστούσαν. Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε ότι ο ΟΑΣΑ από Δευτέρα 15/12 πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή αλλαγές των λεωφορειακών γραμμών 701 & 704 που εξυπηρετούν την πόλη του Καματερού.

Οι αλλαγές αυτές αποκόπτουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Καματερού, θα επιφέρουν τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες κατοίκους δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις τους, τη μετάβασή τους στις εργασίες, στις Δημόσιες Υπηρεσίες (Δημαρχείο, Εφορία, ΙΚΑ) καθώς και σε εκατοντάδες μαθητές που θα χρειάζονται δύο συγκοινωνίες για να μεταβούν στο σχολείο τους.

Χάρτης Γραμμής _701
Χάρτης Γραμμής _704

———————————————————————————————————————————————————————
Χθες (11/12) απόγευμα ειδοποιήθηκαν οι Σύμβουλοι που προέρχονται απ’ το Καματερό να συγκεντρωθούν σήμερα 10 π.μ προκειμένου να επισκεφθούν τον Οργανισμό.

Στην σύσκεψη που προηγήθηκε αποφασίστηκαν τα παρακάτω τα οποία και διατυπώθηκαν εγγράφως σε διαμαρτυρία – απαίτηση που κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε.

«Καταδικάζουν την αλλαγή των δρομολογίων η οποία θα προσθέσει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Απαιτούν:

  1. Καμία αλλαγή στα υφιστάμενα δρομολόγια
  2. Την πύκνωση των δρομολογίων και τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης μέσα από την οποία έχουν τη βεβαιότητα ότι θα καταδειχτεί η αναγκαιότητα διατήρησης και βελτίωσης των δρομολογίων.
  3. Δεσμεύονται, ότι εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και το αργότερο εντός ενός μηνός θα καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για την εύρυθμη λειτουργία των γραμμών με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των Πολιτών του Δήμου μας.
  4. Να τους δοθεί η συγκοινωνιακή μελέτη που αφορά στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού.

Σε περίπτωση μη αποδοχής των αιτημάτων μας θα προβούμε σε όλες τις αγωνιστικές ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των Πολιτών μας».

Η μετάβαση στον Οργανισμό ουσιαστικά απέβη άκαρπος διότι δεν είχε  προγραμματιστεί συνάντηση με αρμοδίους κι απλώς συναντηθήκαμε με τον σχετικό με το αντικείμενο υπάλληλο ο οποίος μας εξέθεσε τις απόψεις του Οργανισμού κι αφού μας άκουσε δεσμεύτηκε για τη μεταφορά των δικών μας απόψεων στους Προϊσταμένους.

Εκείνο που προέκυψε ήταν ότι δεν πρόκειται για αιφνιδιασμό της Δημοτικής Αρχής διότι υπήρξαν συζητήσεις ότι ο Οργανισμός θεωρεί το θέμα τετελεσμένο κι ότι, επειδή στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό αναγκάζεται να μειώσει τις βάρδιες κι άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις επαχθέστερες αλλαγές στο άμεσο μέλλον.

Εμείς είμαστε ήδη αποδέκτες των σοβαρών προβλημάτων και των αντιδράσεων των κατοίκων της Πόλης μας.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε τετελεσμένα κι ότι μαζί με τους Πολίτες θα δώσουμε δυναμική απάντηση.
———————————————————————————————————————————————————————

leoforeia_1Ζητούμε όχι μόνο την ακύρωση των προγραμματισμένων δυσμενών αλλαγών αλλά και την υλοποίηση αλλαγών στη βάση ολοκληρωμένης πρότασης για την εξυπηρέτηση του συνόλου των Πολιτών. Άλλωστε και προγραμματικά είχαμε αναδείξει το ζήτημα της πύκνωσης των δρομολογίων του προαστιακού και τη σύνδεση των αστικών λεωφορείων με τα μέσα σταθερής τροχιάς για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση και για την αποσυμφόρηση (π.χ σύνδεση Καματερού με στάση προαστιακού στα Άνω Λιόσια και Λυκότρυπα).

Παράλληλα ο Δήμαρχος έχει ενοχληθεί ουκ ολίγες φορές από διετίας, από πρωτοβουλία κατοίκων της γειτονιάς (τέρμα Αγίου Νικολάου) στην οποία σταθμεύουν τα παραπάνω λεωφορεία και του έχει κοινοποιηθεί εναλλακτικό σχέδιο διαδρομής και στάθμευσης των λεωφορείων αυτών, που περιλαμβάνει και τη σύνδεσή τους με τα μέσα σταθερής τροχιάς. Πρόταση η οποία δεν κοινοποιήθηκε βέβαια ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο προς διαβούλευση.

Δυστυχώς οι εδώ και χρόνια προύχοντες του Δήμου μας, επιλέγουν να μετανοούν των πράξεών τους, ζητώντας συγχώρεση και άφεση “αμαρτιών”, παρά να προνοούν για την κάθε πράξη τους. Εμείς θα είμαστε στο δρόμο, και με την κυριολεκτική και με τη μεταφορική σημασία, μπροστάρηδες στο αγώνα της κοινωνίας για την κατάργηση των συνεπειών κάθε “τετελεσμένης αμαρτίας” των έως και σήμερα διοικούντων το Δήμο, για την πρόληψη των όσων αυτή θα φέρει. αλλά και για την κατάκτηση όλων των δίκαιων αιτημάτων που θέτει τη κάθε στιγμή η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες πολίτες, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι “χωρίς φωνή”.

Σάββατο 13/12/2014,
Αγ.Ανάργυροι – Καματερό
“Αλληλεγγύη, η δύναμή μας”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *