Να παραιτηθούν τα όργανα. Φτάνει με τις ανέξοδες επιστολές, ανακοινώσεις και ψηφίσματα

na_paraitithoun_ped_kai_kede

 

Να παραιτηθούν τα όργανα. Φτάνει με τις ανέξοδες επιστολές, ανακοινώσεις και ψηφίσματα.
Να παραιτηθούν ΠΕΔ και ΚΕΔΕ με την πρώτη απόλυση εργαζομένου.
Όχι άλλα ανέξοδα “λόγια του αέρα” κύριε Σαράντη.

Ο κ.Σαράντης και η Δημοτική Αρχή, για την “εγκύκλιο Γρηγοράκου” που θέλει 40 υπαλλήλους να απολυθούν από το Δήμο μας, εντοπίζοντας το πρόβλημα στην προχειρότητα και τα λάθη της διαδικασίας και μη θέλοντας να δει το συνολικό πολιτικό σχεδιασμό που υπάρχει από την Κυβέρνηση και την Τρόικα για τον στραγγαλισμό του Δημοσίου Τομέα, την παράδοσή του στα αρπακτικά του Ιδιωτικού που καραδοκούν, καθώς και την κατάργηση-καταπάτηση κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος, πανηγυρίζει και διαλαλεί την απόφαση-ψήφισμα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εμείς χαιρετίζουμε την αγωνιστικότητά του, ακόμα κι αν αυτή μένει μονάχα σε ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και τον καλούμε, όπως τοποθετηθήκαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, να περάσει στην πράξη, που απαιτεί και θυσίες βέβαια.

Επειδή το θέμα των απολύσεων δεν είναι “τεχνικό”, επειδή αυτή τη στιγμή μέσα από την επίθεση που γίνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ουσιαστικά επιτίθενται στα τελευταία προπύργια του Κοινωνικού Κράτους, κι επειδή η ζωή με αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην εργασία, στη στέγη, στην τροφή, το νερό, το ρεύμα, την εκπαίδευση, την υγεία, αξίζουν περισσότερο από κάθε παραλογισμό “νομοθετημάτων” του μνημονίου και “υποχρεώσεων” της οικονομίας των ομολόγων, των funds, των offshore και των χρηματιστηρίων, καλούμε τον κ.Σαράντη Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και πρόεδρο της ΠΕΔ Αττικής, καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους, να απαιτήσουμε την παραίτηση των Β’/θμιων (ΠΕΔ) και Γ”/θμιων (ΚΕΔΕ) Οργάνων, αφού η κατάσταση πλέον στην Αυτοδιοίκηση, και με ευθύνη του Παρατηρητηρίου, του Υπουργείου, των μνημονίων, του Καλλικράτη, είναι “πέρα από τις δυνατότητές μας” και πέρα από τα όσα μπορεί να αντέξει η αυτοδιοίκηση και οι δημότες.

Εμείς δηλώνουμε πρώτοι τη διαθεσιμότητά μας σε οποιαδήποτε συλλογική απόφαση για παραίτηση οργάνων. Ακόμη και των Δημοτικών Συμβουλίων εάν χρειαστεί.

Φτάνει με τις αγωνιστικές επιστολές, τις ανακοινώσεις, τα ψηφίσματα, και την ύστερη συμμόρφωσή σας, σε όλες, μηδενός εξαιρουμένων, μικρών και μεγάλων επιταγών της Κυβέρνησης και των μνημονίων κ.Σαράντη.
Σταματήστε να ασχολείστε με το “Image” σας και πιάστε την ουσία.

Όχι για εμάς. Για την κοινωνία των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού που το έχει ανάγκη. Για όλους και όλες τους άνεργους και τις άνεργες νέους και νέες. Για τους πτυχιούχους που μεταναστεύουν. Για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να πεθαίνουν από μαγκάλια επειδή τους στερούν το πετρέλαιο. Για αυτούς που πεινάνε, που δεν έχουν ρεύμα, που τους πετάνε έξω από τα σπίτια τους. Για όλους και όλες που είχαν όνειρα, που είχαν φανταστεί κάπως τη ζωή τους και ξαφνικά όλα έχουν καταρρεύσει. Ακόμα και για αυτούς που θέλουν να αγωνιστούν για να σταματήσει αυτή η κατρακύλα. Για να οικοδομήσουν μια άλλη κοινωνία που θα επενδύει στον άνθρωπο, στη συμμετοχή, στη συνευθύνη, στον κοινωνικό έλεγχο, στην αλληλέγγυα οικονομία, σε αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *