Η αναφορά της Αν. Συνέλευσης στη Βουλή

anafora Με αφορμή την αναφορά προς το Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου από μέλη της Ανοικτής Συνέλευσης Πάρκου Τρίτση και τα προβλήματα που έθεταν, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν «Ερώτηση» προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
Εσωτερικών / Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής / Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”.
Στις 4/7/2014 διαπιστώθηκε ότι μέσα στο Πάρκο Τρίτση, από την είσοδο Ελευσίνιων Μυστηρίων, εκτελούνταν εργασίες διαμόρφωσης, σε χώρο έκτασης τριών (3) περίπου στρεμμάτων και συγκεκριμένα εκσκαφές, τοποθέτηση καλουπιών και κυβόλιθων, υπήρχαν σωροί από γαρμπίλι και άμμο οικοδομής και χωμάτων, ξυλεία και τεχνητό γρασίδι. Επίσης, υπήρχαν τσουβάλια συσκευασμένου οικοδομικού υλικού σε παλέτες. Στο χώρο υπήρχε εκσκαφέας, μπουλντοζάκι και δύο μεγάλα φορτηγά.

Πολίτες των δήμων Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου, ζήτησαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα από τους αρμόδιους, καθώς και τη σύμβαση με τον φορέα του Πάρκου για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, χωρίς να λάβουν καμία απάντηση.
Σε συνέχεια, κλήθηκε η Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει για να ελέγξει τη νομιμότητα των πράξεων αυτών, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την πλευρά της Αστυνομίας.
Για όλα τα παραπάνω έχει κατατεθεί από πολίτες των δήμων όπου βρίσκεται το Πάρκο Τρίτση σχετική αναφορά στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα (βλ. http://aspatritsis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_5.html)
Παράλληλα, οι πολίτες διαπίστωσαν ότι στις 5/7/2014 είχε προγραμματιστεί εντός του χώρου του Πάρκου Τρίτση, μουσική συναυλία με εισιτήριο, γεγονός που απαιτεί και περίφραξη μέρους του Πάρκου.
Επειδή στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης καταγράφονται διαχρονικά ενέργειες μη σύννομες.
Επειδή ο υπερτοπικός χαρακτήρας του εν λόγω Πάρκου και η μεγάλη περιβαλλοντική του αξία επιβάλλει τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του και της ελεύθερης και ανεμπόδιστης χρήσης του για τους κατοίκους όλης της Αττικής.
Επειδή προωθείται συνεχώς η περιβαλλοντική υποβάθμιση του Πάρκου και η εμπορευματοποίησή του.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
1. Γνωρίζετε εάν οι εργασίες εκτέλεσης των παραπάνω έργων διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες αρχές (Δήμο, Πολεοδομία, Δασική Υπηρεσία, Αστυνομία) και εάν έχουν εγκριθεί με τις νόμιμες διαδικασίες από τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου; Επιπλέον, οι εργασίες αυτής της παρέμβασης συνάδουν με το Π.Δ. 184/2002;
2. Η συναυλία στις 05/07/2014 πληρούσε τις προϋποθέσεις αδειοδότησης (από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., Πυροσβεστική, Δασαρχείο, στατικότητα της εξέδρας, άδεια ηλεκτρολογικής εγκατάστασης) και τους όρους ασφαλείας; 
3. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την τήρηση όλων των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία προϋποθέσεων για την εύρυθμη λειτουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη
Δημήτρης Στρατούλης
Γιώργος Βαρεμένος
Χαρά Καφαντάρη
Πηγή: ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ
http://aspatritsis.blogspot.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *