Όταν ενοχλείς . . .

Αντιγράφουμε από το 4ο φύλλο της “αλληλεγγύη εν τύπω”.

Όταν η «Θέμις έχει κέφια»

Τις τελευταίες μέρες, όλοι γίναμε κοινωνοί μιας άστοχης απόφασης της Δικαιοσύνης, να επιβάλει κάθειρξη 10 ετών σε μια καθαρίστρια, ως καταχραστού του Δημοσίου, διότι πέτυχε το διορισμό της, ως καθαρίστριας, σε νηπιαγωγείο,  με πλαστό απολυτήριο δημοτικού. ( Υπενθυμίζω πως με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε ως καταχραστής του Δημοσίου, επώνυμος, για «κατάχρηση» 100.000.000 ευρώ)

Δυστυχώς, δεν είναι η μόνη εξόφθαλμη αστοχία . Γιατί δεν μιλάμε για λάθη, τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι ανθρώπινα, αλλά σε ενέργειες που ξεφεύγουν από το μέτρο, το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως απλό  λάθος.

Μια τέτοια ενέργεια, έγινε και εις βάρος του επικεφαλής της παράταξής μας , του κ. Γιώργου  Κομματά.

Μια και οι «θεσμοί» του Δήμου μας, συστηματικά αδρανούν για την προάσπιση του δημόσιου χώρου, ανέλαβε αυτός,  ως σύμβουλος της μειοψηφίας , να καταγγείλλει στις αρχές , τις ενέργειες ενός άλλου αιρετού, ο οποίος λειτουργεί στο «Πάρκο Τρίτση¨, ως , «νόμιμος» , ιδιοκτήτης.

Ετσι λοιπόν, με την από 5-6-2015 αναφορά του προς τις αρμόδιες αρχές (Δασαρχείο Αιγάλεω, Δήμους,  Ιλίου και Αγίων Αναργύρων, Πολεοδομία Εισαγγελία κλπ) γνωστοποίησε πως γίνονται εργασίες στο Πάρκο Τρίτση, από το Δήμο Ιλίου, μπροστά από το γήπεδο με επιχωματώσεις, μεταφορά μπάζων κλπ.

Του θέματος επιλήφθηκε το Δασαρχείο Αιγάλεω, το οποίο θεώρησε ότι η έκταση όπου γίνονταν οι εργασίες είναι κοινόχρηστο πράσινο και γι΄ αυτό υπέβαλε μήνυση κατά του Δήμου Ιλίου (και προφανώς για όσους ευθύνονται).

Για την ίδια έκταση, εκδόθηκε απόφαση του κτηματολογίου, μετά από κινητοποίηση ευαίσθητων πολιτών,(επιτροπή κατοίκων για τη σωτηρία του Πάρκου Τρίτση)  το οποίο έκρινε πως η έκταση ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και όχι στο Δήμο Ιλίου ( Ο οποίος ήθελε να καταπατήσει την έκταση με… «χρησικτησία» !!).

Κι ενώ αναμέναμε με ενδιαφέρον τις κινήσεις τις Εισαγγελίας, για την προάσπιση της νομιμότητας, προσκλήθηκε ο επικεφαλής μας κ. Κομματάς , να δώσει «εξηγήσεις», ως ύποπτος τέλεσης  του εγκλήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης!

Για όσους δεν γνωρίζουν, για να υπάρξει οποιαδήποτε δίωξη για  το έγκλημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, (πέρα από τη διάδοση ψευδών γεγονότων που βλάπτουν την τιμή και υπόληψη κάποιου), απαιτείται  να το ζητήσει ο φερόμενος ως παθών. Στην περίπτωσή μας, δεν το ζήτησε κανείς, χώρια που η ερώτηση – αναφορά αποδείχθηκε αληθινή.

Γιατί η Εισαγγελία δεν προχώρησε στη δίωξη, με βάση τη μήνυση του Δασαρχείου;  Γιατί κάνει «μπούλινγκ» στον επικεφαλής της παράταξής μας; Φυσικά, επειδή δεν φοβόμαστε, όταν έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ζητήσαμε να ακολουθηθούν τα νόμιμα.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων, έβγαλε ψήφισμα συμπαράστασης !

Αντί για ψηφίσματα, όμως , ο τόπος μας χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή που θα μπαίνει μπροστά στη διεκδίκηση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, και δεν θα κρύβεται στα δύσκολα.

  Μπάμπης Ξενίδης

Δικηγόρος

 

Αναλυτικά  τα αποδεικτικά έγγραφα ως αποτέλεσματα των δράσεων του        Γ. Κομματά που ενόχλησαν :

anaforadasarxeio

ktimatologio050575608006

minisi dasarxeeioy

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *