Παραλείψεις στην είσπραξη εσόδων

Αντιγράφουμε από το 4ο φύλλο της «αλληλεγγύη εν τύπω».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ήλθε στο προσκήνιο το ζήτημα της κακής διαχείρισης από τη Δημοτική επιχείρηση «ΓΑΙΑ Α.Ε.» των υποθέσεων που αφορούν στις μισθώσεις των αναψυκτηρίων του Δήμου μας .

Η εν λόγω Δημοτική επιχείρηση,  παρά το ότι έχει την ευθύνη για την είσπραξη των μισθωμάτων από τα Δημοτικά αναψυκτήρια που είναι μισθωμένα, παραλείπει συστηματικά να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της αυτή,  με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην ταμειακή ρευστότητα της επιχείρησης και να επιβαρύνεται αυτή με καταβολή φόρου εισοδήματος για ανείσπρακτα ενοίκια.

Με άλλα λόγια, η Δημοτική Επιχείρηση και ο Δήμος, αντί να έχουν κέρδος από τις πιο πάνω δραστηριότητες, επιβαρύνονται  κι από πάνω με καταβολή φόρων, εξαιτίας της σκανδαλώδους διαχείρισης των δημοτικών αναψυκτηρίων. . . 

Το Σεπτέμβρη του 2017, κατά τη συζήτηση του ισολογισμού του έτους 2016, ο Δήμαρχος, μετά από σχετική ερώτηση που του υποβάλαμε, απήντησε ότι το θέμα των ανείσπρακτων ενοικίων των αναψυκτηρίων είναι νομικό και αφορά τους δικηγόρους.  Το επιεικέστερο σχόλιο που μπορεί να κάνει anapsiktirioκάποιος στην αρκετά υποτιμητική για τη νοημοσύνη των δημοτικών συμβούλων αυτή απάντηση του Δημάρχου είναι ότι το εν λόγω ζήτημα αφορά τους δικηγόρους , μόνο εάν και εφόσον τους δοθεί εντολή να προβούν στα ενδεδειγμένα νομικά μέτρα για να το αντιμετωπίσουν.  Όπως αποδείχθηκε, όμως, σε μία θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε πρόσφατα, οι δικηγόροι, δεν έλαβαν ποτέ εντολή για να εκδώσουν διαταγή απόδοσης του μισθίου που αποτελεί το μοναδικό αποτελεσματικό μέσο πίεσης για τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται τα αναψυκτήρια προκειμένου αυτοί να καταβάλουν τα οφειλόμενα μισθώματα.

Εξαιτίας των παραπάνω παραλείψεων της Δημοτικής επιχείρησης και της Διοίκησης του Δήμου  το ύψος των οφειλόμενων από τα αναψυκτήρια μισθωμάτων υπερβαίνει σήμερα τα 320.000 ευρώ.  

Πρέπει να σημειωθεί ότι ποσό  208.000 ευρώ από τα παραπάνω οφειλόμενα (χωρίς μάλιστα το συνυπολογισμό των τόκων υπερημερίας για την καθυστέρηση καταβολής των μισθωμάτων), οφείλεται από ένα συγκεκριμένο αναψυκτήριο, με τους υπεύθυνους του οποίου η Διοίκηση του Δήμου και η Δημοτική Επιχείρηση  επιχειρούν συμβιβασμό με όρους καθόλου ευνοϊκούς για το Δήμο μας, παρατείνοντας μάλιστα το χρόνο της μίσθωσης και μειώνοντας το μηνιαίο ενοίκιο που πρέπει να πληρώνουν οι υπεύθυνοι επιχειρηματίες, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχουν εξωσθεί από το αναψυκτήριο εδώ και δυόμισι χρόνια!  

Δυστυχώς,  η Διοίκηση, αντί να δώσει πειστικές απαντήσεις και να αναλάβει  τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την κάκιστη διαχείριση των Δημοτικών αναψυκτηρίων προσπαθεί να  μας πείσει ότι με τον εν λόγω απαράδεκτο και σκανδαλώδη συμβιβασμό, ενεργεί σύμφωνα με το συμφέρον του Δήμου.     

Χρήστος Παπαδήμας

Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος Δ.Σ. ΓΑΙΑ Α.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *