Πλήρης εγκατάλειψη! Ηταν θεμα χρόνου η φωτιά στο Πάρκο Τρίτση..

του Αντ. Δεων@ (Koursaros)

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες το πρωί, Σάββατο 12/7/2014 στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο σημείο που είναι οι φιστικιές κοντά στη βορεινή πύλη επί της Λεωφ. Χασιάς. Η φωτιά κατασβέστηκε έγκαιρα και χωρίς να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή, με την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συγκεκριμένα από τον σταθμό Περιστερίου μας πληροφόρησαν ότι κάηκαν περίπου δυο στρέμματα με φιστικιές και η αιτία είναι άγνωστη, σημειωτέων ότι και πριν λίγες μέρες 30 μέτρα από την χθεσινή εστία είχε ξαναπάρει φωτιά, που ευτυχώς κατασβέστηκε και αυτή πολύ γρήγορα.

Στο Πάρκο δεν έχει πραγματοποιηθεί αποψίλωση στο βορινό κομμάτι από τον αρμόδιο Φορέα Διαχείρισης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται δραματικά η επικινδυνότητα πυρκαγιάς. Η γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης του Πάρκου στα μέσα του θέρους, λόγω της αδιαφορίας των κυβερνητικών υπευθύνων είναι ορατή και με την κατάσταση που επικρατεί, η καταστροφή του σημαντικότερου αστικού Πάρκου στην Δυτική Αθήνα, είναι προ των πυλών.

 

Το περίεργο είναι ότι όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι κρατούν σιγήν ιχθύος για τις φωτιές στο Πάρκο και δεν λέει κανείς κουβέντα. Μήπως αντί να κάνουν την «στρουθοκάμηλο», πρέπει να συνεργαστούν όλοι επιτέλους, ώστε να σταθμεύει μόνιμα το καλοκαίρι κάποια υδροφόρα μέσα στο Πάρκο για να αποφύγουμε τα χειρότερα; Φανταστείτε να είχε πιάσει φωτιά εκεί που είναι τα πεύκα…ακόμα θα καιγόταν!!!

Υ.Γ Ακόμα και στην είσοδο του πάρκου η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική από τη συσσώρευση σκουπιδιών και άχρηστων αντικειμένων.

 

 

 

 

 

 

fotia_parko_tritsi

Πηγή: ilion voice

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *