Στη φυλακή Δήμαρχος για την υπεράσπιση του δίκιου των Δημοτών!

sanchez-gordillo

Σάντσεθ Γκορδίγιο: 7μηνη φυλάκιση στο δήμαρχο της Μαριναλέδα στην Ισπανία

……………………………………………………………………………………………………….
Σχόλιο: Γιατί δεν έστελνε δυο- τρεις επιστολές στο Υπουργείο και μετά να έβγαινε με δημόσια ανακοίνωση να ξεκαθαρίσει ότι έκανε τα αδύνατα δυνατά για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των δημοτών του στη δουλειά και στην καλλιέργεια εγκαταλελλειμένης δημόσιας γης, αλλά ήταν κόντρα στους νόμους και τα θέλω της κυβέρνησης, οπότε δεν τα κατάφερε; Και θα έβγαινε λάδι, και δεν θα χρειαζόταν να πληρώνει και να πηγαίνει φυλακές..
Ίσως ο σημερινός Δήμαρχός μας πρέπει να του κάνει κάποια σεμινάρια ανυπακοής…
Τι λέτε;
………………………………………………………………………………………………………..

Ο δήμαρχος της Μαριναλέδα και βουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς στην τοπική βουλή της Ανδαλουσίας, Σάντσεθ Γκορδίγιο, καταδικάστηκε σε επτάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 1.200 ευρώ από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ανδαλουσίας για την κατάληψη το καλοκαίρι του 2012 στρατιωτικού  τσιφλικιού στην περιοχή της Σεβίλης Λας Τουρκίγιας.

Ο γνωστός ακτιβιστής δήμαρχος και βουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς καταδικάστηκε για το έγκλημα της κατάληψης ακίνητης περιουσίας και σοβαρής ανυπακοής έναντι των αρχών. Με την ίδια ποινή καταδικάστηκε και ο Ντιέγκο Κανιαμέρο, ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Εργαζομένων Ανδαλουσίας SAT

Το ανώτατο δικαστικό όργανο της Ανδαλουσίας απάλλαξε τους δύο κατηγορούμενους από την κατηγορία την πρόκλησης φθορών, αλλά τους καταδίκασε, μαζί με άλλους τρεις ακτιβιστές, να καταβάλλουν αστική αποζημίωση στο υπουργείο Αμύνης 760 ευρώ για ζημιές και βλάβες που προκλήθηκαν και τα έξοδα καθαριότητας του τσιφλικιού.

Ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, Ντιέγκο Βαλντέρας, υπερασπίστηκε την “τιμιότητα” του Σάντσεθ Γκορδίγιο, υπογραμμίζοντας ότι “στέκεται πάντα στο πλευρό αυτών που έχουν ανάγκη”. “Αν για κάτι έχει διακριθεί ο Σάντσεθ Γκορδίλιο είναι ότι πάντα στάθηκε να υπηρετεί την κοινωνία και τον κόσμο που έχει ανάγκη”, συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης και ηγετικό στέλεχος της Ενωμένης Αριστεράς της Ανδαλουσίας.

Το καλοκαίρι του 2012 ο Σάντσεθ Γκορδίλιο, ακτήμονες αγρότες και στελέχη του συνδικάτου εργατών γης της Ανδαλουσίας SAT μπήκαν εγκαταλελειμμένο από το στρατό τσιφλίκι και επιχείρησαν να το καλλιεργήσουν, εκτιμώντας πως η γη ανήκει σε αυτούς που τη δουλεύουν. Στις εγκαταστάσεις της εγκαταλελειμμένης βάσης – τσιφλικιού εγκαταστάθηκαν άστεγες οικογένειες.

Ο εισαγγελέας αναγνώρισε ότι δεν μπορεί να θέσει στην κρίση του δικαστηρίου τους κοινωνικούς σκοπούς του συνδικάτου SAT για τη βελτίωση της αγροτικής γης του τσιφλικιού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά τα μέσα με τα οποία επιχειρήθηκε αυτός ο σκοπός, που θεωρεί εγκληματικά γιατί οδήγησαν σε μια κατάληψη χωρίς καμία άδεια και με την εκφρασμένη άρνηση του υπουργείου Αμύνης.

Οι κατηγορούμενοι παρέμειναν μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου στην πόρτα του κτιρίου εκφράζοντας τη “δικαστική τους ανυπακοή”, ενώ αρχικά είχαν κατηγορηθεί 54 άτομα για την κατάληψη της πρώην στρατιωτικής βάσης – τσιφλικιού.

Πηγή: Εφημερίδα ¨Η Αυγή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *