«Ή με την συμπόρευση των πολιτών ή με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πατούλη, κ. Δήμαρχε. Και τα δύο δεν γίνεται»

«Ή με την συμπόρευση των πολιτών για ένα πλατύ προοδευτικό μέτωπο ή με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πατούλη, κ. Δήμαρχε. Και τα δύο δεν γίνεται»

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κ. Σαράντη, κατά την εκδήλωση που πραγματοποίησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, μόνο ως ένα κακόγουστο αστείο μπορούν να εκληφθούν.

Διότι είναι αστείο από την μία να μιλάτε για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις – στην δημόσια διοίκηση και αλλού – και από την άλλη να συντάσσεστε με τον κ. Μητσοτάκη, κ. Δήμαρχε, που έχει αποτυπωθεί στην κοινή γνώμη ως ο Υπουργός των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων. Ως ο άνθρωπος που έκλεινε σπίτια. Ως ο άνθρωπος που διέλυσε την Δημοτική Αστυνομία, που απέλυσε σχολικούς φύλακες και καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, που άλλαξε όλους τους γενικούς διευθυντές στα Υπουργεία εν μία νυκτί – για να βάλει ποιους άραγε;

Διότι είναι αστείο  να ισχυρίζεστε, κ. Σαράντη ότι θα στηρίξει τον Δήμο και τις δομές του ο άνθρωπος που θέλει να επανέλθει το 5 προς 1 (5 απολύσεις για κάθε 1 πρόσληψη στο Δημόσιο) από το 1 προς 1 που έχει καταφέρει σήμερα η Κυβέρνηση, γεγονός που θα οδηγήσει και μαθηματικά στην διόγκωση των κενών στις υπηρεσίες των ΟΤΑ και του Δημοσίου, γεγονός που  σημαίνει ξανά οι εργολάβοι στο παιχνίδι, ξανά οι εργασιακές γαλέρες στην καθαριότητα, παντού. Σημαίνει ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων, σημαίνει αποψίλωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Σημαίνει περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας με διαιώνιση των κενών και των ελλείψεων.

Ενημερωτικά, κ. Δήμαρχε, ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, που εύχεστε να αναλάβουν την «τύχη» του τόπου μας για να βοηθήσουν τις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, πριν λίγο καιρό δεν ψήφισαν υπέρ των 15.000 προσλήψεων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά. Αυτού του είδους την βοήθεια θέλετε κ. Δήμαρχε; Για να μην θυμηθούμε και τις απολύσεις των 2.500 ιατρών που έκανε ο σημερινός Αντιπρόεδρος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γεωργιάδης, που ωρυόταν τότε «εγώ κάνω τις απολύσεις», μη τυχόν και του κλέψει την «δόξα» η Τρόικα. Αυτού του είδους την «βοήθεια» ευαγγελίζεστε κ. Σαράντη για την πόλη του Αγίων Αναργύρων και του Καματερού; Τέτοιες «μεταρρυθμίσεις» επιζητάτε;

Διότι κ. Δήμαρχε είναι αστείο να μιλάτε για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στην Αυτοδιοίκηση και την ίδια στιγμή να υμνείτε τον ανεκδιήγητο κ. Πατούλη, τον άνθρωπο  που πολέμησε όσο κανείς άλλος την μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, αλλά και την εφαρμογή της απλής αναλογικής στους Δήμους, ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα όλου του προοδευτικού «μπλοκ» στην αυτοδιοίκηση εδώ και δεκαετίες.

Οι πολίτες βλέπουν, ακούν και κρίνουν κ. Δήμαρχε. Μην τους υποτιμάτε τόσο πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *